Οι ευεργετικές ιδιότητες του Ελληνικού Καφέ

Οι ευεργετικές ιδιότητες του Ελληνικού Καφέ

Ο Ελληνικός καφές είναι ένα προϊόν το οποίο έχει μπει για τα καλά στη ζωή του Έλληνα καταναλωτή. Μπορεί πλέον κάποιος να πει με σιγουριά ότι είναι μέρος της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Έχει καταφέρει να μείνει διαχρονικός και το έχει αποδείξει  μέσα από την ιστορία, πιο συγκεκριμένα από την εποχή της Τουρκοκρατίας απ’ όπου και πρωτοεμφανίστηκε. Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο έχει καταφέρει να παραμείνει αξιόπιστος και σχεδόν απαράλλακτος, σαν ένας πολύ καλός φίλος.

Ο λόγος που τον κάνει να ξεχωρίζει πέρα από το πέρασμά του στην ιστορία, είναι οι ευεργετικές ιδιότητες και τα οφέλη που μπορεί να  παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό, αρκεί βέβαια η κατανάλωση του να είναι σε λογικά πλαίσια και όχι  σε σημείο υπερβολής.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο Ελληνικός καφές είναι ένα ρόφημα που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Αυτά τα αντιοξειδωτικά σύμφωνα με διάφορες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί μπορούν να:

  • μειώσουν το έμφραγμα μυοκαρδίου
  • προφυλάσσουν από την κατάθλιψη
  • δυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την πρώτη καρδιολογική κλινική του Ιπποκράτειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Εργαστηρίου Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο και τον καθηγητή Χριστόδουλο Στεφανάδη στην Ικαρία, αποδείχτηκε ότι όσοι έπιναν ελληνικό καφέ σε τακτά χρονικά διαστήματα παρουσίασαν καλύτερη λειτουργία σε θέματα της καρδιάς από όσους έπιναν κάποιο άλλο είδος καφέ.  

Ο καφές όταν καταναλώνεται σε φυσιολογικά επίπεδα επιδρά στο νευρικό μας σύστημα, μας οδηγεί σε εγρήγορση και μπορεί να βελτιώσει την πνευματική μας ικανότητα.

Ο ελληνικός καφές λοιπόν είναι μια παράδοση, μια παράδοση που μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα του καταναλωτή, πνευματικά αλλά και σωματικά.

Η Ελλάδα μπορεί να γνώρισε νέες γεύσεις, πιο Ευρωπαϊκές, ωστόσο ο ελληνικός καφές έχει μια γοητεία και μια παράδοση που δύσκολα θα παρέλθει. Αυτή την παράδοση διατηρεί ο Ελληνικός Καφές Μερακλής, με γεμάτη και ισορροπημένη γεύση. Ο Ελληνικός καφές Μερακλής είναι κατά κάποιο τρόπο ένας ‘’οδηγός’’ για να θυμίσει στους παλαιούς και να μάθει στους πιο νέους τι εστί πραγματικά αυθεντικός ελληνικός καφές.